September 28, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Comunicat de presă Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat propunerea Comisi…

3 min read
alcooldiscount.ro noriel.ro watchshop.ro%20 evomag.ro

Comunicat de presă

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat propunerea Comisiei de management clinic si epidemiologic al infectiei COVID a Ministerului Sănătății privind modificarea criteriilor de externare pentru pacienții cu afecțiunea COVID 19.

În acest sens, a fost aprobat Ordinul pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de Coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2

Conform documentului, pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare vor fi internați în spitale de faza 2 sau suport. Aceștia vor putea fi externați după minim 10 zile de internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare.

Pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare).

Pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu.

În cazul pacienților cu afecțiune renală care necesită dializă, aceștia vor fi mentinuți internați până la 14 zile în vederea asigurării accesului la dializă (procedură care nu poate fi efectuată în condiții de izolare la domiciliu).

evomag.ro otter.ro kitunghii.ro vivacredit.ro

Pacienții simptomatici cu forme medii sau severe, vor rămâne în spitale faza 1 sau 2 care au în structură secţii de terapie intensivă sau în spitale suport, în cazul în care spitalele de fază 1 sau 2 nu au secţii de terapie intensivă.

Internarea trebuie să dureze cel puțin 14 zile de la debutul simptomelor, lipsa febrei pentru cel puțin 72 ore și ameliorarea simptomatologiei. Testarea de control se va efectua după îndeplinirea criteriilor mai sus menționate. Pacienții cu rezultat pozitiv la testul de control pot fi externați dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu indicații de izolare la domiciliu pentru o perioadă stabilită de medicul curant.

Personalul medical este obligat să utilizeze echipamentele individuale de protecţie (PPE) conform normelor în vigoare pentru toți pacienții care se adresează serviciilor medico-chirurgicale, adaptat în funcție de riscul manoperelor efectuate la pacient.

După externare, monitorizarea stării de sănătate a pacientului pe perioada izolării la domiciliu se face de către medicul de familie, zilnic, prin sistemul de telemedicină. Pentru pacienții care nu sunt înscriși pe lista unui medic de familie monitorizarea zilnică este efectuată de către Direcția de Sănătate Publică Județeană și a municipiului București.

Noile criterii de externate au fost fundamentate pe baza recomandărilor OMS și ECDC care nu mai condiționează externarea pacientului cu stare clinică bună după 2 teste negative succesive pentru probe recoltate la interval de 24 de ore. Există rapoarte care evidențiază că pacienții pot ramane pozitivi la RT-PCR timp de săptămâni sau chiar să alterneze un rezultat pozitiv după zile/săptămâni după unul negativ, evidențele preliminare sugerând că pacientul nu mai este infecțios.Citește mai departe

alcooldiscount.ro chilipirul-zilei.ro/ evomag.ro chicco.ro vivacredit.ro

41 thoughts on “Comunicat de presă Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat propunerea Comisi…

 1. Ministrii sanatatii, guvernele precedente, recente, parlamentarii, senatul, partidele partidele politice, primarii asigurariile de sanatate, managerii spitalelor sunteti vinovati de sanatea tuturor cetateniilor.

  Din 1989 nu ati finantat din 1989 spitalele publice , dispensarele din regiuniile rurale, mai mult personal medical la dispozitia cetateniilor in regiuniile rurale, seciritatea sociala garantata si protejata , asistenta sociala de la sate sa fie prezenta ptr oamenii in varsta singuri, ingrijiri la domiciuliu si ptr toti cetatenii .

  La sate si in ziua de azi medicul dispensarului este confrontat cu f multe lipsuri.

  Medicul are nevoie de un automobil sa se deplaseze la bolnavi in sate, are nevoie de suficient personal medical , buna ameliorare si aprovizionare cu cele necesare in comune.

  Toate acestea lipsesc di 1989 in multe regiuni ale tarii, populatia cotizeaza la Fondul de sanatate, impozite, taxe, etc

  Unde sunt banii romaniilor si ingrijiriile medicale bune in spitale ?

  O sa ne Adunam cu totii si o sa va chemam in Justitie sa raspundeti bolnaviilor si celor care au decedat neingrijiti.

 2. SIKTIR !!!! ATI TINUT OAMENII DEGEABA IN SPITALE IN CONDITII INUMANE, CRIMINALILOR…………FARA AUTOPSIE DECESELE SUNT DIN ALTE CAUZE……AU MURIT OAMENI DIN PENTRU CA ATI INCHIS SPITALELE NU DIN CAUZA DE COVID, JIGODIILOR………………….FATARNICUL RARES BOGADAN SI ALCOOLICUL ORBAN FAC CHERMEZE FARA NICI O RUSINE IAR ALINUTA MICROBISTA PE STADIOANE CU SUTE DE PERSOANE………………UMFLATI CIFRELE CA SA NE TINETI IN CASE……….SA NE TINETI IN CASE SA VA FACETI VOI DE CAP CU BANII PUBLICI, CU IMPRUMUTURILE DE MILIARDE DE LA BANCI INTERNATIONALE, SA MAI PUNETI NISTE SOCIETATI ROMANESTI PE BUTUCI DUPA CARE LE VINDETI LA STRAINI PE DOUA PARALE………

 3. Cerem ministerulu sanatatii, O Lista cu toti bolnavii care au decedat .

  Numele, diagnosticul si cum au fost ingrijiti si tratati in spitale.

  Bolnavii cu boli prioritare, urgente cum au fost salvati si ingrijiti.

  Dorim Transparenta in toate spitalele din tara.

  De ce nu au fost lasate in spital un membru din familie pentru vizite.?

  La Rm Valcea mama mea daca era bine ingrijita era salvata.

  Mama mea a avut probleme cu tensiunea, a fost un bolnav supravegheat la domiciliu , a avut crize de epidepdie. , am sunat la salvare, a venit i s-a dat primul ajutor , tensiunea a fost scazuta .

  Ambulantele nu au medici.

  Doar o asistenta medicala.

  I -a dat primul ajutor, si starea mamei nu s-a imbunatatit, sora a resunat la salvare, a vrnit si a confus-o la spital .

  Sora mea, a fost prezenta la spital la urgenta , a luat legatura doar prin telefon cu medicul de garda neurolog, a asteptat rezultatele.

  Sora a Vb prin telefon cu medicul, si nu i -a dat bune sperante.

  Sora, a cerut sa o externeze acasa, dupa toate examenele cardiograme, etc

  Medicul a continuat sa -i faca inca un test.

  In concluzie toate vizitele in spital la mama au fost refuzate.

  Testul esra negativ .

  Dumineca a decedat .

 4. “Directorul general al Unifarm, o regie autonoma care se ocupa cu rezervele strategice de medicamente si echipamente sanitare, a fost pus sub control judiciar de catre DNA, pentru o mita de 760 de mii de euro pretinsa de la intermediarul unei afaceri cu masti si combinezoane de protectie anti-covrigul vietii.
  Ati inteles? Hai sa va repet : suma implicata este de 760 de mii de euro! Si asta numai in cazul unui singur transport.
  Tre’ sa stiti ca guvernul a orientat catre aceasta regie autonoma, pentru “combaterea” pandemiei, cca 550 de milioane de euro.
  Nu va intrebati ce s-ar fi putut face cu acesti bani, cati bolnavi cronici ar fi putut fi tratati, cate operatii chirurgicale s-ar fi putut face, cate spitale reale (si nu din carton sau improvizate in depozite ale super-marketurilor) s-ar fi putut construi etc., ca va ridicati tensiunea degeaba.

  Puteti, totusi, sa cereti socoteala pentru banii platiti cu titlu de contributii sociale de sanatate acestui sistem care ne-a refuzat dreptul la sanatate timp de 3 luni de zile si care se pregateste sa ne refuze acest drept inca un an si jumatate de acum incolo.

  Aveati nevoie de dovezi ca starea de urgenta + alerta + urgenta 2.0 este pentru profitul coruptilor si invartitilor regimului, si nu pentru protectia voastra?
  Iata dovada. E chiar de la DNA, odinioara sfanta sfintelor sistemului judiciar.

  Nota : cand o sa aflati cine a semnat pentru numirea acestui personaj in functia strategica de director general al Unifarm, o sa va cruciti.
  Semnatarul este o “statuie” pandemica.
  Sunt convins, insa, ca nu veti fi impresionati sa aflati ca omul este pus acolo de neo-sekuritate. Ce mai conteaza inca un gheseft al sistemului? Doar turnatorul “Manole” Isarescu a stat in functia de guvernator timp de 30 de ani, fara ca cineva sa se deranjeze de cunoscuta sa colaborare cu Securitatea comunista … Ba chiar a devenit un adevarat erou care, cica, a tinut tarisoara safe fata de nemernicii care vor sa printeze 30 de mld euro si sa privatizeze CEC-ul … ” Gh Piperea

  https://www.stiripesurse.ro/lovitura-dura-de-la-dna-pentru-directorul-unifarm-control-judiciar-pentru-fapte-de-luare-de-mita-abuz-si-favorizarea-unor-persoane_1477959.html.

 5. Libertatea omului, dreptul la viata, la sanatate este protejat si garantat prin Constitutie.

  Stop restrictiilor, fara masti !
  Masca poarta care muncesc la spitale .

  Deschideti spitalele si ingrijiti, tratati bolnavii de cancer, boli cronice etc

  Oameni care au nevoie de operatii, tratamente etc

 6. Asimptomaticii NU pot fi internati decat cu acordul lor ! Punct ! Dupa discutiile din emisiunea lui Gadea de aseara pe A3, unde al vostru ministru secretar de stat, dr Moldovan, a dat-o in bara rau de tot cu minciunile lui, acum va aratati mai “intelegatori” si schimbati placa ? Avea dreptate d-l Tariceanu cand spunea ca nu exista lege care sa oblige internarea fortata, ci doar ordine de ministru. Vad ca asa este, tot schimbati ordinele….Si cum adica asimtomaticii trebuie sa stea “cel putin 10 zile internati” chiar daca nu au nimic ? Adica pot sta si 20 zile daca asa are chef medicul curant ? Lasati naibii ordinele astea, si respectati drepturile fundamentale al omului, asa cum fac toate statele din UE !

 7. In regiuniile rurale dispensarele nu au fost finantate, medicii nu au un automobil sa se deplaseze la bolnavi in sate, ingrijiri la domiciliu nu sunt prezente, securitatea sociala nu ajuta prea mult etc

  Nu mai putem continua asemenea guverne care nu au finantat un sanatatea oameniilor si ingrijiriile lor .

  Ati cheltuit bugetul public pentru Mariile societati etc sa se imbogateasca si mai mult in detrimentul populatiei care au muncit i viata si platit sanatate si impozite.

  Manifestam in strada cu totii,

  Au decedat oameni nevonovati, ati inchis spitalele si nu ati primit bolnavii cu boli prioritare, cancer etc


 8. După externare, monitorizarea stării de sănătate a pacientului pe perioada izolării la domiciliu se face de către medicul de familie, zilnic, prin sistemul de telemedicină. Pentru pacienții care nu sunt înscriși pe lista unui medic de familie monitorizarea zilnică este efectuată de către Direcția de Sănătate Publică Județeană și a municipiului București.” Nu pomeniți nimic de asistenții medicali comunitari care se ocupă de izolarea la domiciliu a persoanelor sosite din zone cu risc de infectare cu COVID 19, tot ei monitorizează starea de sănătate a persoanelor izolate la domiciliu. Deasemenea asistenții medicali comunitari sunt primii care fac ancheta epidemiologică a persoanelor care au fost contacți direcți cu persoanele infectate cu COVID 19. Dat fiind cele spuse, așteptăm ca Ministerul Sănătății să vireze banii promiși pentru stimulent, dat fiind faptul că am fost în prima linie privind prevenirea răspândirii infectării populației cu coronavirus.

 9. NE CONDUCE ȚARA O GAŞCĂ DE MAFIOŢI,IPOCRIȚI,FALŞI ŞI MINCINOŞI !!! RUŞINE TICĂLOŞILOR !!!

 10. Asimtomatic internat 10 zile și externat după ameliorarea simptomatologiei care de fapt nu a existat de la început pt ca e asimtomatic 😂😂😂 niște mici genii oamenii aceștia din MS. 😥

 11. Asimptomaticii nu se interneaza in nici i tara in Europa….numai in Romania…daca acum se externeaza…de ce trebuie sa se stea in carantina daca dupa 10 zile sunt asimptomatic?…aveti o gandire logica acolo la minister….?

 12. Terminati cu aberatile ! VOI respectati tot ce ne cereti noua ? Mai nou am vazut petrecerea pe care a dat o fatalaul de Rares Bogdan , puteti sa imi spuneti de ce el incalca toate restrictile impuse ? Va multumesc !

 13. EUTHYROXu îl mai băgați în farmacii sau va faceți ca nu știți. Ministru Tătaru mai este apt la minte? Ca observ ca o luați razna

 14. Îmi place ca nimeni nu mai comentează decesele motivând ca “oricum sunt bătrâni”, azi, când au fost 3 decese între 30-39 de ani. Bravo, schimbați placa după cum bate vântu’

 15. Era și cazul domnule ministru, acum eliberați cât mai repede spitalele ca sunt oameni care n-au ce cauta acolo.

 16. Pai normal ca interneaza asimptomaticii,ca sa iasa bine la numaratoare.Doar 20 /100 ,din totalul celor infectati prezinta simptome.Si atunci noi ce facem,ca trebuiesc raportati multi bolnavi.Ai simptome,nu ai ,intri in spital,ca asa deconteaza si baietii cascavalul.

 17. Ministrii de sanatate vizitati spitalele si vedeti ce lipsesc si finantati.

  Nu mai finantati intreprenorii, etc

  Au ptimiit destule ajutoare bugetare din banii publici , banii cetateniilor , poporului este randul lor acum sa ajute.

 18. Inteleg ca un asimptomatic externat in a 10-a zi, avand test negativ, este liber, nefiind necesara izolarea pt inca 4 zile. Ce se intampla cu familia sa, aflata in izolare pt 14zile, in conditiile nedezvoltarii vreunui simptom? Sunt si ei liberi din acea a 10-a zi?

 19. Din cauza asta vom murii din prostia care holcaie in lume 😊😊😊😊cum sa fim internati fara simptome grave….e hai sa vedem asta cum desparte copii de mame sau invers…sa intram unde vom iesii ori cu picioarele inainte de la virușii ce ard in spitale ori pe picioare dar grav bonlavi! In Romania ca nicaieri

 20. Nu cred ca am inteles bine, ASIMPTOMATIC, cu test NEGATIV, sta INTERNAT 10 (ZECE) zile????? 🤨😐

 21. ,Adică de ce tii asimptomatici *positivi* cică, in spitale ??? Nici o țară n a blocat spitalele cu oameni sănătoși ??!! Penibil si un dezastru pentru că oamenii cu adevărat bolnavi mor acasă !!! Ca să nu mai spun că oameni sănătoși sunt expuși cu forța la riscul mare de a se infecta cu bacteriile periculoase de care spitalele noastre sunt pline !!! 😒😒😒

 22. Cerem in Justitie Transparenta in Guverne cum s-au cheltuit banii poporului ,

  Transparenta in spitale .
  Cum personalul medical este respectat di indemnizat pentru munca lor de zi cu zi, noapte de noapte.

  Etc

  Transparenta in uzine cum muncitorii sunt platiti si respectati, salarii corecte etc

 23. Adica ii bagati pe toti la gramada sa fie sigur ca iau? Daca ne curg un pic mucii, trebuie sa stam in spitale 10 zile cu oameni grav bolnavi? Voi sunteti chiar idioti? Pe pensatu de Rares Bogdan nu il interneaza nimeni, ca tocmai a dat chermeza de 100 de persoane. Sau pe Orban? Sau regulile se aplica numa la noi fraierii de rand, sa va iasa voua statisticile bine.

 24. Adica ai nostri parinti si bunici si-au riscat viata la revolutie ca sa ne salte securistii acum din nou de pe strada, asimptomatici si cel mai probabil sanatosi, si sa ne inchida in incubatoarele de virusi si bacterii cunoscute ca “spitalele romanesti”, pana ce ne trec simptomele.
  Aplaudati, va rog! Prostia la romani n-are limite!

 25. Nu aveți dreptul sa internați un om fără acordul lui scris.
  Este sechestrare de persoane in spitale!!!
  Testarea covid fără acordul persoanei este o procedura medicala administrata cu forța sau prin presiuni ceea ce este abuz!!!!
  Ordinele voastre sunt ilegale, neconstituționale și abuzive!

 26. Pe Bendeac si familia de ce nu i-ati internat? Numai vedetele se pot trata in confortul casei lor?

 27. O sa ajungem sa mergem la dr cu avocatul langa noi,rusine sa va fie ,sa fiti arestati cu totii

 28. Asimptomaticii nu sunt bolnavi! Nu pot fi numiți pacienți și nu au ce căuta în spital nici măcar o oră!

 29. Stai…ce?Daca e pozitiv poate fi externat cu conditia izolării si daca e negativ nu? E pe bune??

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.